Vetlanda Lärcentrum
Lyssna på sidans text

Studie- och yrkesvägledning

Vad kan jag jobba med? Hur fungerar det att studera på universitet? Har jag rätt behörighet? Vad kan jag läsa på folkhögskola? Hur kan jag finansiera mina studier?

Syvb

Känner du igen dig? Det här är vanliga frågor och funderingar som studie- och yrkesvägledaren kan hjälpa dig att hitta svaret på. Vägledaren är en samtalspartner som hjälper dig göra medvetna och väl underbyggda val.

Öppettider

Ordinarie öppettider, tisdagar och torsdagar klockan 09.00–12.00, utan tidsbokning. Övrig tid endast förbokade besök.

Så går vägledning till

Vägledningen utgår från dig och dina funderingar. Tillsammans undersöker vi vilka alternativ du har och vilka möjligheter det ger dig. Vi hjälper dig sedan att planera hur du kan nå ditt mål. Vi fattar inga beslut åt dig och vi har tystnadsplikt. Studie- och yrkesvägledningen finns till för alla vuxna i Vetlanda kommun, oavsett vilken utbildning eller yrke du är intresserad av.

Förenklat kan man tänka sig vägledning som en process i flera steg:

  • Vem är jag? Vad kan jag? Vad vill jag? Vi hjälper dig att reda ut din nusituation och försöker få dig att se klarare på dig själv och dina möjligheter.
  • Vad finns det för alternativ för min del? Utifrån dina intressen och möjligheter försöker vi klargöra för dig vilka alternativ som finns och vad dessa innebär.
  • Hur når jag målet? Hur ska jag gå till väga? När du väl "vet vad du vill" hjälper vi dig att upprätta en handlingsplan och stöttar dig under genomförandet.

Senast uppdaterad 2017-09-14.

Dela
Malin Sandberg

Kontaktperson: Malin Sandberg

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383‑976 51

Vetlanda Lärcentrum

Adress: Kyrkogatan 54 A, 574 31 Vetlanda
Telefon kommunens växel: 0383-971 00 (vardagar klockan 8–16.30)
E-post:  vetlanda.larcentrum@vetlanda.se

Vetlanda kommun