Lyssna
Dela
Kontakt

Samhällskunskap

Kursen vänder sig till dig som inte har läst samhällskunskap i Sverige innan eller vill friska upp dina kunskaper från grundskolan. Den är också lämplig för dig som vill bredda dina svenskkunskaper.

Kursen börjar med demokratibegreppet - vad som menas med demokrati i Sverige och i andra länder. Vi diskuterar integrationen i Sverige ur ett historiskt och nutida perspektiv och pratar om grundläggande statskunskaper (kung, regering, riksdag och kommun). Vi tar även upp hur EU fungerar och vad FN gör, samhälls- och privatekonomi, grundläggande kunskaper i lag och rätt. Kursen avslutas med ett ett enskilt arbete om massmedia.

Undervisningen i ämnet samhällskunskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om hur individen och samhället påverkar varandra. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla en helhetssyn på samhällsfrågor och samhällsstrukturer.

Skolverkets kursplan i samhällskunskap.länk till annan webbplats

150 poäng

Kurskod: GRNSAM2

Studieperiod

Närdistans med handledning, start vecka 32 - kväll, Närdistans med handledning, start vecka 39 - kväll, Närdistans med handledning, start vecka 47 - kväll, Närdistans med handledning, start vecka 2 - kväll, Närdistans med handledning, start vecka 10 - kväll.

Ansökan

Du kan bara söka till den studieperiod som ligger närmast i tid.

Sista ansökningsdag

17 juni 2019.

Kontakt

Mirjana Danilovic

Förstelärare
Telefon: 0383-577 41, 070-223 53 25
Mirjana.Danilovic@vetlanda.se