Lyssna
Dela
Kontakt

Explainable artificial intelligence (XAI), 3 högskolepoäng

Automation

En omfattande introduktion till Explainable AI (XAI) med relevanta begrepp som tolkningsbarhet, transparens och black-box maskininlärningsmetoder. Vi fokuserar på de modernaste metoderna för att generera förklaringar och vi studerar frågor som relaterar till AI som beslutsstöd, interaktion med AI och intelligenta system samt deras utvärdering.

Utbildningen vänder sig främst till yrkesverksamma deltagare och konkreta industrinära frågeställningar prioriteras. Tanken är att alla deltagare, parallellt med kursen, ska kunna applicera det teoretiska innehållet direkt i sin egen yrkespraktik.

Kom, utmanas och utvecklas tillsammans med andra!

Några av de moment som ingår i kursen

  • Varför gör AI-system vissa förutsägelser?
  • Kan jag lita på förutsägelserna?
  • Vad händer om jag ändrar parametrar i AI-system?

Kursens upplägg

Kursen ges på distans. Via utbildningens lärplattform får du tillgång till webbföreläsningar och diskussionsforum. På Vetlanda Lärcentrum erbjuder vi dig och dina studiekamrater att följa livestreamade seminarier och samtidigt få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Det ingår tre obligatoriska träffar i Jönköping där möjlighet till praktiska övningar ges samt nätverkande med kollegor och forskare/lärare med spetskompetens inom området.

Högskolepoäng

3 högskolepoäng på avancerad nivå under 8 veckor.

Utbildningsstart

19 oktober 2020

Utbildningstakt

Kvartsfart

Språk

Undervisningen sker på engelska.

Utbildningsansvarig

Tekniska Högskolan, Jönköping University.

Kostnadsfri utbildning

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras och utvecklas inom SMARTER 2.0 som är ett kompetensutvecklingsprojekt inom artificiell intelligens (AI) för yrkesverksamma, via KK-stiftelsen.

Behörighet

Den sökande måste ha minst en kandidatexamen (dvs. motsvarande 180 hp på ett ackrediterat universitet) med minst 90 hp i datateknik, elektroteknik (med relevanta kurser i datateknik) eller motsvarande. Kandidatexamen bör omfatta minst 15 högskolepoäng i matematik. Det krävs bevis på engelska.

Frågor/mer information

Frågor om behörighet kan besvaras av Stefan Brolinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Tekniska Högskolan.

Mer information om kursen finns här, produktblad pdf.PDF

Ansökan

Ansökan är stängd.

Kontakt

Maria Ahlstedt

Utbildningssekreterare
Telefon: 0383-577 40, 070-664 97 00
Maria.Ahlstedt@vetlanda.se