Lyssna
Dela
Kontakt

Fordon

Är du intresserad av bilar, motorsport och teknik? I fordons­utbildningen varvas teoretiska och praktiska studier. Den framtida arbetsmarknaden ser god ut.

Fordon

Utbildningen genomförs under två terminer, med start i augusti.

I vår verkstad finns modern utrustning och vi arbetar med moderna bilar av skilda märken. Teori varvas med praktiskt arbete och en del av utbildningen är praktik ute på företag.

Inriktning/profil

Njudungsgymnasiet erbjuder inriktningen personbilsteknik. Inriktningen ger kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Välj denna inriktning om du vill arbeta som personbils­mekaniker.

Fakta om utbildningen fordon

Vanligtvis är utbildningen ett år men det varierar beroende på din studietakt och dina förkunskaper. Vid kursstarten utarbetar vi en individuell studieplan som bygger på dina tidigare erfarenheter, utbildningar och syftet med dina studier.

Fordonsutbildningen sker i samarbete med Njudungsgymnasiet i Vetlanda och omfattar 900 poäng. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). APL-platserna finns inom hela Vetlanda kommun och närliggande kommuner, du får vara beredd på resor till din praktik.

Varje kurs har kursmål och betygskriterier utarbetade av Skolverket. Till varje kurs följer en detaljerad studiehandledning.

Studieformer

Vi erbjuder studieformerna lärarledd undervisning eller närdistans. Den lärarledda undervisningen kan bara startas vid tillräckligt antal sökande. Oavsett studieform kommer du att arbeta med datorn via lärplattform.

Vid lärarledd undervisning studerar du tillsammans med andra under schemalagda lektioner, kontinuerligt ledda av en lärare.

Läser du på närdistans lägger du, tillsammans med dina lärare, upp dina studier utifrån dina förutsättningar. Du erbjuds individuell handledning med möjlighet att träffa lärare vid överenskomna tillfällen. Observera att vissa moment kräver närvaro.

Individuell anpassning

För studerande som inte läser en sammanhängande utbildning finns möjlighet att läsa enstaka kurser med individuell studiehandledning. Observera att vissa kurser krävs som förkunskaper.

Rekommenderade förkunskaper

Nioårig grundskola eller motsvarande.

Kurser i utbildningen

Kontakt

Mats Fransson

Lärare gy yrkesämnen
Telefon: 0383-975 67
mats.fransson@vetlanda.se