Lyssna
Dela
Kontakt

Om Vetlanda Lärcentrum

På Vetlanda Lärcentrum har vi samlat all vuxenutbildning under ett tak. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser både på plats och på distans.

Oavsett vilken utbildning du väljer kommer den att ha en god kvalitet med lärare och annan personal som undervisar och stödjer dig hela vägen. Vi finns till för dig som vill ta ett steg i din utveckling.

Beställ betyg från komvux

Öppettider

Vi har öppet vardagar klockan 7.30-17.

Tagg för övriga tider

För dig som behöver komma in på andra tider krävs en "tagg". Den får du ut mot depositionsavgift på 100 kronor och genom att skriva på ett kontrakt hos vår IT-tekniker Tommy Johansson. "Taggen" ska återlämnas i samband med att studierna avslutas och då betalas depositionsavgiften tillbaka. Kontraktet gäller under den tid du studerar på Vetlanda Lärcentrum. "Taggen" avaktiveras två veckor efter avslutad utbildning.

Du har det fulla ansvaret för hur din "tagg" används.

Hitta till oss

Det finns ett fåtal parkeringsplatser utmed Kyrkogatan framför entrén och på Falkgatan. Vid gräsytan mellan skolan och kyrkan finns också en parkeringsplats. Respektera skyltar och märkningar för att så många som möjligt ska få plats. Parkeringen är gratis.

Cykelställ finns vid skolans huvudentré utmed Kyrkogatan.

Bibliotek

Öppettider och bemanning

Biblioteket är öppet hela skoldagen och bemannat vid ett par tillfällen i veckan. Jag som arbetar i biblioteket heter Pernilla Lönner. När jag inte är på Vetlanda Lärcentrum arbetar jag som bibliotekarie på Njudungsgymnasiet. Då går det bra att kontakta mig via e-post eller telefon.

I biblioteket finns facklitteratur och skönlitteratur av olika svårighetsgrad. Där finns också studieplatser, där du kan sitta och studera i lugn och ro.

Sök böcker i bibliotekets kataloglänk till annan webbplats


Så här lånar du

För att kunna låna måste du ha ett lånekort från Vetlanda bibliotek. Du behöver också en pin-kod på fyra siffror. I biblioteket finns en dator där du kan låna.

Klicka på LÅNA

Låna1

Scanna ditt lånekort eller skriv hela ditt personnummer

Låna2

Skriv din pin-kod, fyra siffror

Låna3

Klicka på LOGGA IN

Låna4

Scanna etiketten på bokens baksida

Låna5

Klicka på LOGGA UT

Låna6

Du får låna boken i fyra veckor.

Låna om

Om du behöver låna om boken, kan du skicka e-post till bibliotekarien, pernilla.lonner@vetlanda.se eller logga in och låna om här: bookitpub.vlc.vetlanda.selänk till annan webbplats

Återlämna

När du lämnar tillbaka boken lägger du den i återlämningslådan i biblioteket.

Café 54

Hjärtat på Kyrkogatan 54A är vår cafeteria. Här finns små och stora smörgåsar, bullar, kakor, muffins, godis, piroger, minipizzor, pajer och kaffe.

Här finns också pentry med kyl, frys och mikrovågsugnar om du vill ha med dig egen mat.

Öppettider

Måndag-torsdag klockan 9.15–13.00, 13.30–14.45
Fredag klockan 9.15-12.30

Lunchstängt klockan 11-11.30

Observera

Ej swish under 5 kronor

Socker, mjölk och tesked endast vid köp av kaffe eller te i kassan.

 

Likabehandlingsplan

Vetlanda Lärcentrum verkar för att alla som studerar och arbetar i verksamheten ska ha samma rättigheter och skyldigheter enligt Diskrimineringslagen SFS 2008:567, 1§. Vår vision är att skapa en skola/arbetsplats som är fri från diskriminering och annan kränkande behandling, våld, hot om våld och där människors lika värden och rättigheter tas tillvara.

LikabehandlingsplanPDF

Nitus

Vetlanda Lärcentrum är medlem i Nituslänk till annan webbplats, ett nationellt nätverk för kommunala lärcentra. Föreningen arbetar för att eftergymnasial utbildning ska göras tillgänglig i hela landet. Idag har nätverket ett hundratal medlemskommuner över hela Sverige som utbyter kunskap, information och erfarenheter.

Kontaktperson

Maria Ahlstedt, utbildningssekreterare
Telefon: 0383–577 40
E-post: maria.ahlstedt@vetlanda.se

Nitus

Schema

Schema för Vetlanda Lärcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan visa schemat på fyra olika sätt – utifrån lärare, klass, sal eller vecka.

Kontakt

JennyMee Le Hir

Rektor
Telefon: 0383-976 15
jennymee.lehir@vetlanda.se

Ola Ugarph

Verksamhetschef/Rektor
Telefon: 0383-965 70
ola.ugarph@vetlanda.se